Primăvara este sezonul cartofilor noi, motiv pentru care îți recomandăm această rețetă delicioasă de cartof noi cu unt și mărar.
CITEȘTE ȘI: Alimentul de care cei bolnavi de inimă nu trebuie să se lipsească: Scade riscul de deces
1. Spală cartofii bine în coajă și taie-i sferturi și/sau jumătăți, în funcție de dimensiune.
2. Așază cartofii într-o tavă termorezistentă și unge-i din belșug cu uleiul de măsline. Amestecă bine, cât să răspândești uleiul peste tot.
3. Zdrobește usturoiul cu latul cuțitului și strecoară-l printre cartofi. Presară sare și puțîn piper, apoi da cartofii la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute, până ce cartofii sunt ușor de pătruns cu furculiță, recomandă feminis.ro.
4. Cu puțîn timp înainte de a scoate cartofii, topește untul complet și adaugă mărarul, sare și piper.
CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Lista alimentelor interzise după o operaţie
5. Unge cartofii noi cu sosul de unt și mărar și îndepărtează (după gust) din cățeii de usturoi sau desfă-i din coajă și lasă-i în tavă, încât să îi servești odată cu cartofii noi cu unt și mărar.
6. Amestecă bine, pentru a distribui sosul uniform, iar dacă vrei cartofii mai rumeni, bagă-i pentru încă 5-7 minute la foc iute la cuptor.